Git Suli

Tanuljuk együtt a verziókezelést

2016 május 5. csütörtök 18:00
Mi ez?

A fájljaid különböző verzióit tartalmazó könyvtárhalmazodat már nem bírod átlátni? Szeretnél együtt fejleszteni a barátaiddal, de félsz, hogy állandóan felülírjátok majd egymás munkáit? Szeretnéd tudni ki, mikor, mit és miért módosított a kódodon? Akkor neked egy verziókezelő rendszert kell megismerned, megtanulnod. Én az egyik legjobb ilyen verziókezelőt, a Git-et javaslom. Ha szeretnéd megismerni, itt a kitűnő alkalom, hisz egy ingyenes online képzést indítok a témában középiskolások számára.

Git verziókezelő logója

Hogyan?

A képzés egy bevezető webináriummal indul 2016 május 5.-én csütörtökön 18:00-kor. Ezután a tananyagot, benne a feladatokat, teszteket az Óbudai Egyetem Moodle rendszerében fogod megtalálni. Mindkét helyre regisztrálni kell. Minösszesen három nap és napi egy-egy óra amit rá kell szánnod az idődből. A sikeres elvégzéshez kitartásra, önnállóságra és jókedvre lesz szükséged. Találkozunk az első webináriumon.

Így fog kinézni a webinár

Mire lesz szükséged?

Szükséged lesz a Git verziókezelőre és a NetBeans integrált fejlesztőkörnyezetre, valamint egy böngészőre, de ez biztos, hogy van neked, ha ezt az oldalt olvasod. A két program beállításait az első webináriumon meg fogom mutatni neked, de a tananyagban is le lesz írva. Ha mégsem menne, akkor ne aggódj, hanem kérdezz.

NetBeans látkép

Rólam

Palócz István vagyok. Több mint húsz éve foglalkozom informatikai képzésekkel. Tanítottam a közoktatásban, szinte minden szinten, tíztől nyolcvanéves korosztályig. Jelenleg az 5Net Interactive vezető fejlesztője és a tanarurkerem.hu megálmodója vagyok. Egy egyetemi kurzus keretében, most egy teljesen ingyenes verziókezelő tananyagot raktam össze, ezt láthatod itt. Kérlek segíts, hogy teljesíteni tudjam a tárgyat, és iratkozz be a kurzusra, és tanuld meg a Git használatát.

Palócz István profilkép