0(0)

Rules

Leírás

Mindig is zavart, hogy Webmesterként szinten mindent meg tudtál oldani a Drupal oldaladdal, csak az a pici hiányzott. Az az icipici amitől igazán jó lesz az oldalad. Amitől maradéktalanul úgy működik majd ahogy megálmodtad. Zavar, hogy már megint egy programozó segítségét kell kérned, aki a legrosszabb esetben drágán, rosszul és lassan dolgozik, de a legjobb esetben sem fog egyszerre jól, gyorsan és olcsón dolgozni. Vagy ha mégis, akkor is napokig tart amíg megérti a feladatot, így Te több időt töltesz az információ átadásával, mint Ő a tényleges megvalósítás. Gyakorlatilag azért dolgozol, hogy fizethess neki.

Ha szeretnél időt, pénzt, energiát megspórolni azzal, hogy magad valósítsd meg ezeket, akkor a Rules modult neked találták ki.

Az itt szerzett tudással automatikusan (programozási tudás nélkül, programozottan)

 • létrehozhatsz új tartalmakat,
 • készíthetsz álneveket,
 • küldhetsz levelet,
 • megjeleníthetsz oldal üzenetet,
 • közzétehetsz, vagy elrejthetsz tartalmakat,
 • beállíthatod a tartalom mezőit fix vagy bármilyen számított értékre,
 • bármilyen gyakran ismételt feladatot eltárolhatsz és újra lejátszhatsz,
 • manipulálhatsz egy tartalmat, de akár több százat is egyszerre

Kérdések amikre választ kapsz

 • Hogyan állíthatok be értesítő üzenetet, ha szeretnék értesülni
  • egy új hozzászólásról,
  • egy új megrendelésről,
  • egy új hír beküldéséről?
 • Hogyan módosíthatok automatikusan egy tartalmon, egy másik tartalom módosítása esetén?
 • Hogyan hozhatok létre adminisztrációs felületet?
 • Hogyan hozhatok létre rendszeres takarító scriptet?

Mi a tanfolyam menete?

A tanfolyam tananyaga hetekre van bontva. Minden hét hétfőjén és szerdáján 18 órakor online előadást lesz, amelyeket később felvételről is megnézhettek majd. Minden héthez tartoznak feladatok, amelyek elkészítésével szerezitek meg a tudást és a gyakorlatot. Ehhez aktivizálnia kell magatokat és kérdezni, ha valami nem világos, vagy nem tudjátok merre induljatok el. Minden feladat mellett láthatóak lesznek a már elkészített feladatok, amelyeket meg lehet majd vizsgálni és véleményezni. Ezt a tanfolyamvezetők mindenképpen meg fogják tenni, de fontos, hogy ti is véleményezzétek tanulótársaitok munkáját. Minden kérdésre válaszolunk, de érdemes más problémáján neked is elgondolkodnod.

Mit fogtok megtanítani?

Semmit. Igen, jól olvasod. Hitünk szerint a képzésed folyamatában neked sokkal nagyobb szereped van. Nem hiszünk a tanárok és az iskola mindenhatóságában. Nem hisszük, hogy nélkülünk, vagy a kurzus nélkül nem lennél képes elsajátítani ezeket az ismereteket. A mi szerepünk pusztán annyi, hogy segítünk megteremteni a szükséges feltételeket a tanulásodhoz és lerövidítsük a tanulásra fordított idődet.
A tanulás folyamata nem egy egyenesen felfelé szárnyaló, hanem buktatókkal és beláthatatlan kaptatókkal tarkított út. Bármilyen magas szinten vagyunk, egy emelkedő előtt érezzük csak meg igazán, hogy elindulni mindig nehéz. Ilyenkor egy impulzus könnyedén átsegíthet minket a kritikus ponton. A kurzus inspirátoraiként mi arra vállalkozunk, hogy ezeket az impulzusokat megadjuk neked. Tűnjön bármilyen legyőzhetetlennek is egy akadály, azon leszünk, hogy túllépj rajta és a szükséges ismereteket elsajátítsd.

Milyen megelőző tudás szükséges?

A tanfolyam alapvetően azokat célozza meg aki már valamilyen gyakorlattal rendelkeznek a Drupal tartalomkezelő használatával. Ezek hiányában is részt lehet venni a kurzuson azonban ekkor jóval nagyobb energiabefektetésre lesz szükség. Igyekszünk majd az így felmerülő kérdésekre is válaszolni, de az elsőbbség a tanfolyam anyagához kapcsolódó kérdéseken van.

Kérdezhetek?

Igen. Sőt, számunkra a legfontosabb visszajelzések a te kérdéseid lesznek. Itt a kérdéseiddel azt üzened felénk, hogy érdekel a téma és mindent hajlandó vagy megtenni azért, hogy megtudd rájuk a választ. Mivel nem egy helyen leszünk egy időben, szavak nélkül nehezen értjük majd meg egymást. Neked is és nekünk is az az érdekünk, hogy kérdezz, és ne tarts magadban semmit. Fontos, hogy tudd: Nincsenek rossz kérdések, csak kérdések vannak.
Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megadjuk a kérdéseitekre a választ. Nem maradhat kérdés válasz nélkül. Ha nem kérdeztek, nem fogunk tudni válaszolni. Természetesen van a tarsolyunkban pár általános kérdés és a rá adandó válaszok, de ezek nem a ti kérdéseitek. Hasznosak lesznek majd, de százszor hasznosabb lesz, ha kérdeztek is.

Válaszolhatok?

Igen. Sőt, az egyik leghasznosabb dolog, ha megpróbáljuk megérteni mások problémáját és megoldjuk azokat. Rengeteget lehet tanulni mások kérdéseiből és abból a párbeszédből ami kialakul egy ilyen téma körül.

Akkor egymást fogjuk tanítani?

Nem. Nagyon nem. Minden kérdést megvizsgálunk és ha kell megválaszolunk. Ha már érkezett rá jó megoldás, akkor ezt jelezzük. Ugyanakkor fenntartjuk magunknak és nektek is a jogot, hogy hibázzunk, hibázzatok. Tévedni, hibát elkövetni lehet. A cél az, hogy itt ellenőrzött keretek között kövessétek el a legtöbb hibát és az éles helyzetekre már ne jusson sok; vagy ha jut is, akkor azt hamar felismerjétek és még időben orvosoljátok.

Előkészületek

Mielőtt nekivágnánk a nagy kalandnak készüljünk fel rá. A legfontosabb dolgok amiket mindenképpen meg kell tenned a következők:

 • Tegyél szabaddá napi két órát amikor csak ezzel fogsz foglalkozni!
 • Tölts fel egy képet magadról!
 • Fusd át az ajánlott irodalmakat. Most nem kell elolvasnod, de legyél képben, hogy mi hol van!
 • Kérdezz!

Fontos, hogy nem tudjuk helyetted megtanulni a dolgokat. Nem tudunk helyetted gyakorolni. Pusztán a videók megtekintése és a feladatok elolvasás nem fog előrébb vinni. Gyakorolni kell. Az ehhez szükséges segítséget meg tudjuk neked adni, de a szükséges idő és nyugodt környezet biztosítására neked kell vállalkoznod.

Mivel a kurzus során nem fogunk személyesen találkozni ezért megkönnyítené a dolgunkat, ha nem száraz karakterekhez, hanem arcokhoz kellene szólnunk. Pusztán eme komfortos érzés miatt van szükség arra, hogy egy képet tölts fel magadról.

Alant láthatod az ajánlott irodalmakat. Ezeket nem kell elolvasnod és kívülről megtanulnod a tanfolyam során, azonban nem árt, ha képben vagy mit hol keress. Több olyan is van ezek között amiket már olvashattál ilyenkor nem árt, ha átfutod és feleleveníted azok tartalmát.
Igyekszünk annyi irodalmat a figyelmedbe ajánlani, hogy biztosan találj közötte új tartalmakat. Ezért van itt ennyi, nem azért – még egyszer -, hogy elolvasd.

A legfontosabb dolog, hogy kérdezz. Ezen múlik a képzés sikere. Ebből látjuk hogy haladtok, merre jártok és hogy hol kell segítség. Aki nem kérdez annak nem tudunk segíteni. Fontos, hogy tudjátok: nincsenek rossz kérdések.
Ha nem értjük a kérdésed visszakérdezünk majd és addig nem hagyjuk annyiba amíg meg nem válaszoltuk azt. A tanfolyam végére nem maradhatnak benned kérdések. Reményeink szerint bizton fogod tudni mindig merre indulj el.

Ajánlott irodalom

A tanfolyam témái

6 Leckék

Adások

2015. 09. 07.45:13:00
2015. 09. 09.52:56:00
2015. 09. 14.58:41:00
2015. 09. 16.1:05:00
2015. 09. 21.52:26:00
2015. 09. 23.45:55:00
1 490Ft